Opisy smaków Naszych tortów

Śmietanowe:

    • Tort Czarnolas– kakaowe biszkopty, bita śmietana czekoladowa i wiśnie z kompotu;
    • Tort Królewski– ciasto Sachera* (ciasto tłuszczowe z kawałkami czekolady), krem   na bazie bitej śmietany, białej czekolady i żółtek;
    • Tort Czekoladowy– jasne biszkopty, przesmarowane czarą porzeczką i przełożone czekoladową bitą śmietaną z mascarpone, oblany czekoladą;
    • Tort Śmietankowy– jasne biszkopty, przesmarowane prażoną brzoskwinią i przełożone bitą śmietaną z kawałkami brzoskwiń;
    • Tort Malinowy– biszkopt kakaowy, krem brulee, frużelina malinowa i mus malinowym;
    • Tort Ciasteczkowy– ciasto kruche, warstwa czekoladowa z kawałkami maślanych herbatników, przełożona budyniem czekoladowym i delikatnym musem ciasteczkowym na bazie białej czekolady;
    • Tort Truskawkowy– ciasto Sachera*, frużelina malinowa, jasny biszkopt, bita śmietana ze zblendowanymi truskawkami;
    • Tort Porzeczkowy– ciasto Sachera*, przełożone warstwą chrupki czekoladowej, bita śmietana ze zblendowanymi porzeczkami.
    • Tort Tiramisu– delikatny biszkopt kakaowy, nasączony kawą, przełożony bitą śmietana z mascarpone o smaku tiramisu z dodatkiem Amaretto.
    • Tort Jogurtowy– delikatne, kakaowe biszkopty, przełożone jogurtową bitą śmietaną z wiśniami.

Kremowe:

    • Tort Marcello– biszkopt kakaowy, przełożone kremem maślanym czekoladowym z dodatkiem alkoholu, z wiśniami.
    • Tort Alpejski– biszkopt kakaowy, krem maślany z advokatem  i bezikami;
    • Tort Orzechowy– ciasto Sachera*, przesmarowane czarą porzeczką, z kremem maślanym z pastą orzechową i kajmakiem, z alkoholem, przełożony bezą;
    • Tort Czekoladowy– jasny biszkopt, przesmarowany czarną porzeczką, maślany krem czekoladowy z alkoholem;
    • Tort Śmietanowy– jasny biszkopt, przesmarowany czarną porzeczką, maślany krem śmietanowy z alkoholem
    • Tort Chrupiąca Malina– czekoladowe biszkopty, przełożone warstwą chrupki czekoladowej i kremem malinowym;
    • Tort Chrupiąca Cytryna– jasne biszkopty, warstwa chrupki czekoladowej, krem cytrynowy.

* Ciasto Sachera– czekoladowe ciasto tłuszczowe, z kawałkami czekolady.