Opisy smaków Naszych tortów
Śmietanowe:
- Tort Czarnolas– kakaowe biszkopty, bita śmietana czekoladowa i wiśnie z kompotu;
- Tort Królewski– ciasto Sachera* (ciasto tłuszczowe z kawałkami czekolady), krem na bazie bitej śmietany, białej czekolady i żółtek;
- Tort Czekoladowy z Mascarpone– jasne biszkopty, przesmarowane czarą porzeczką i przełożone czekoladową bitą śmietaną z mascarpone, oblany czekoladą;
- Tort Malinowy– biszkopt kakaowy, krem brulee, frużelina malinowa i mus malinowym;
- Tort Truskawkowy– ciasto Sachera*, frużelina malinowa, jasny biszkopt, bita śmietana ze zblendowanymi truskawkami;
- Tort Tiramisu– delikatny biszkopt kakaowy, nasączony kawą, przełożony bitą śmietana z mascarpone o smaku tiramisu z dodatkiem Amaretto.
- Tort Jogurtowy z Wiśniami– delikatne, kakaowe biszkopty, przełożone jogurtową bitą śmietaną z wiśniami.
- Tort Jeżynowy – biszkopt kakaowy, bita śmietana ze zblendowanymi jeżynami.
Kremowe:
- Tort Marcello– biszkopt kakaowy, przełożone kremem maślanym czekoladowym z dodatkiem alkoholu, z wiśniami.
- Tort Alpejski– biszkopt kakaowy, krem maślany z advokatem i bezikami;
- Tort Orzechowy– ciasto Sachera*, przesmarowane czarą porzeczką, z kremem maślanym z pastą orzechową i kajmakiem, z alkoholem, przełożony bezą;
* Ciasto Sachera– czekoladowe ciasto tłuszczowe, z kawałkami czekolady.