Opisy smaków Naszych tortów

Śmietanowe:

    • Tort Czarnolas– kakaowe biszkopty, bita śmietana czekoladowa i wiśnie z kompotu;
    • Tort Królewski– ciasto Sachera* (ciasto tłuszczowe z kawałkami czekolady), krem   na bazie bitej śmietany, białej czekolady i żółtek;
    • Tort Czekoladowy z Mascarpone– jasne biszkopty, przesmarowane czarą porzeczką i przełożone czekoladową bitą śmietaną z mascarpone, oblany czekoladą;
    • Tort Malinowy– biszkopt kakaowy, krem brulee, frużelina malinowa i mus malinowym;
    • Tort Truskawkowy– ciasto Sachera*, frużelina malinowa, jasny biszkopt, bita śmietana ze zblendowanymi truskawkami;
    • Tort Tiramisu– delikatny biszkopt kakaowy, nasączony kawą, przełożony bitą śmietana z mascarpone o smaku tiramisu z dodatkiem Amaretto.
    • Tort Jogurtowy z Wiśniami– delikatne, kakaowe biszkopty, przełożone jogurtową bitą śmietaną z wiśniami.
    • Tort Jeżynowy

Kremowe:

    • Tort Marcello– biszkopt kakaowy, przełożone kremem maślanym czekoladowym z dodatkiem alkoholu, z wiśniami.
    • Tort Alpejski– biszkopt kakaowy, krem maślany z advokatem  i bezikami;
    • Tort Orzechowy– ciasto Sachera*, przesmarowane czarą porzeczką, z kremem maślanym z pastą orzechową i kajmakiem, z alkoholem, przełożony bezą;

* Ciasto Sachera– czekoladowe ciasto tłuszczowe, z kawałkami czekolady.